Klaus Iohannis, o cruntă dezamăgire

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 13:57

6528 citiri

Am crezut că fiind un nativ al limbii lui Hegel, Klaus Iohannis va pogorî asupra românilor un strop de înțelepciune și de ce nu, de stabilitate teutonă pe o scenă politică zgâlțâită la răstimpuri de furtuni ieșite din nimic. Se vădește însă că balcanismul învinge înțelepciunea germană, iar nu cea din urmă stinge setea de conflict permanent din acest prăpădit colț de Europă.

Instabilitatea politică oriunde în lume are consecințe nefaste. De ce o duc bine nemții, nordicii, francezi, spaniolii chiar, ca să nu mai vorbim de elvețieni? Pentru ca au stabilitate politică si politici predictibile puse în slujba tuturor. De ce le dă “cu rest” celorlalți? Pentru că periodic politica sare în aer, inclusiv ori mai ales, fără motiv. Fermentul care a transformat vinul românesc în oțet a fost acuma președintele Iohannis. Domnia sa și-a uitat rolul or nu l-a știut niciodată: garant al stabilității. A eșuat. Klaus Iohannis s-a aflat într-un soi de concediu perpetuu de când e la Cotroceni. A iscat din nimic furtuna și a plecat. Ba la ONU, ba la Achen, ba la Consiliul Europei.

Ieri în urma moțiunii de cenzură apele s-au despărțit. Oamenii așteaptă soluții venite de la șeful statului. Cel ce a creat criza – se presupune că dintr-un orgoliu fără margini, ori din dorința de a-și impune voința și cam atât, e chemat nu neapărat de lege, ci de bun simț s-o rezolve. Dar vorba cuiva, bunul simț nu e un simț că altfel l-ar avea toata lumea; inclusiv președintele. Așteptam prin urmare întâlniri cu partidele, discuții peste discuții, desfășurate azi, mâine, poimâine, ori cât e nevoie pentru a repune locomotiva pe șine. România e măcinată la propriu de boală,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on