Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, la Gala Profit.ro: De ce este dolarul puternic și care vor fi consecințele

Cel care a deschis în acest an Gala Premiilor Profit.ro, profesorul de la Harvard Lawrence Summers,  fost secretar al Trezoreriei SUA, care anticipează intrarea Americii în recesiune, spune că dolarul este puternic aceasta fiind singura țară industrializată ce are creștere demografică și este departe de zonele de instabilitate ale lumii. Dolarul tare va crea însă probleme în strunirea economiilor mai multor țări.

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum – Piețele financiare și provocările noilor crize – Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.
Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare și Philip Morris România, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Șocul inflaționist la nivel mondial este potențat în terțe țări de întărirea dolarului, care face și mai costisitor accesul la resursele denominate în moneda americană, a atras atenția, la Gala Profit.ro, profesorul Lawrence Summers de la Harvard University.

„Nu cred că este un mister de ce dolarul este puternic”, spune Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA în anii 1999-2001, în Administrația Bill Clinton. „SUA este singura țară industrializată majoră și America de Nord este singurul loc industrial important care are continuă creștere a forței de muncă; avem o cultură antreprenorială puternică, ce aduce tot felul de investiții de capital.”

CITEȘTE ȘI Pe sens opus. Dobânzile interbancare au scăzut sub nivelul la care erau înainte ca BNR să înceapă majorările de toamnă ale ratei cheie

Moneda americană s-a apreciat puternic la revenirea economică post-COVID și, pe maximul din acest an, consemnat la începutul toamnei, Dollar Index avea o apreciere de peste un sfert față de nivelul de la debutul anului 2021.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on