Lege care legalizează piratarea filmelor și muzicii din ”țările ostile” în Belarus

scris astăzi, 20:14

Președintele belarus Alexander Lukașenko a semnat o nouă lege care legalizează piratarea filmelor și muzicii din „țări ostile” și importul de lucrări protejate de proprietate intelectuală, transmite bfmtv.com.

Confruntat cu cele mai recente sancțiuni internaționale, puse în aplicare după sprijinul lui Alexandru Lukașenko pentru Rusia, Belarus mizează acum pe „puterea soft”. O nouă lege, semnată pe 3 ianuarie, legalizează pirateria operelor digitale și importul acestora chiar dacă acestea sunt protejate de legea proprietății intelectuale și fără autorizarea prealabilă a deținătorilor de drepturi, arată G4Media.ro.

CITEȘTE ȘI Clienții BMW din România nu mai vor motoare diesel și se mută pe electrice și hibride

O primă parte a legii autorizează pirateria de filme, muzică, programe de televiziune sau chiar software din „state străine care comit acțiuni ostile împotriva persoanelor juridice și/sau fizice din Belarus”, se prevede în lege . Aceasta este prezentată ca o soluție pentru „dezvoltarea potențialului intelectual, spiritual și moral al societății”, în fața sancțiunilor internaționale decise de Statele Unite, Uniunea Europeană sau chiar Regatul Unit.

O a doua parte a legii restricționează drepturile de proprietate intelectuală pentru a garanta accesul legal la aceste filme, muzică, programe de televiziune și software piratate. Prin urmare, importul acestor lucrări este autorizat, fără undă verde a titularilor de drepturi.

Belarus caută, de asemenea, să câștige bani din acest proces. Un fel de redevență trebuie plătită pentru utilizarea sau consumul acestor lucrări digitale. Autoritatea de brevete din Belarus va păstra acești bani timp de trei ani.

Această lege va intra în vigoare până la 15 ianuarie pentru o perioadă de doi ani, deci cel puțin până la 31 decembrie 2024.

Afla mai multe despre
alexander lukașenko
filme  » Aflați mai multe informații aici.

Posted on