Legea care ratifică Acordul privind spaţiul aerian comun dintre statele membre ale UE şi Ucraina, promulgată de Klaus Iohannis ⋆ Universul.net

Sursa: Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea pentru ratificarea Acordului privind spaţiul aerian comun dintre Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de o parte, şi Ucraina, pe de altă parte, semnat la Kiev, la 12 octombrie 2021, informează Administraţia Prezidenţială, informează News.ro.

Şeful statului a mai promulgat legea pentru ratificarea Acordului dintre România şi Republica Portugheză privind cooperarea în domeniul apărării, semnat la Bucureşti la 19 mai 2022.

Preşedintele Iohannis a semnat şi decretul de promulgare a legii pentru modificarea şi completarea art. 13 din legea nr. 195/2018 privind aprobarea Programului de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie şi decretetul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 12 din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol.

Preşedintele României a promulgat şi Legea privind aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 69/2022 pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi prorogarea unor termene.

Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea unor măsuri pentru a stimula elevii care obţin performanţe şcolare la olimpiadele naţionale prin majorarea cuantumului stimulentelor financiare, reglementarea posibilităţii ca şi elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar particular să beneficieze de bursă de performanţă, asigurarea unui cadru legal optim pentru buna desfăşurare a olimpiadelor şcolare naţionale, prin stabilirea unui cuantum de 200 de lei/zi/participant pentru finanţarea organizării acestora, finanţarea făcându-se de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educaţiei.

Totodată, actul normativ cuprinde unele măsuri privind elevii care provin din zona conflictului armat din Ucraina, în sensul că, pentru anii şcolari 2022-2023 şi 2023-2024, cetăţenii ucraineni cu statut de elev în sistemul naţional de învăţământ românesc, au dreptul să se înscrie în clasa a- IX-a,

 » Aflați mai multe informații aici.