Locotenent colonel de jandarmi vs. polițist rutier: ”Nenorocitule, Porcule, Ticălosule!”. ”Hai să ne batem!” Pedeapsa primită de jandarm

Vineri, 06 Ianuarie 2023, ora 21:50

4162 citiri

„Tâmpitule”, „Nenorocitule!”, „Porcule”, „Ticălosule”, „Măgarul dracului” sunt câteva dintre cuvintele jignitoare adresate de un locotenent colonel de la Jandarmeria Cluj unui polițist rutier din Alba care l-a oprit în trafic pentru un control.

Pe lângă acestea, jandarmul (Lucian P.) i-a adresat polițistului și amenințări: „Dumneata înțelegi că eu te caut și, unde te găsesc, te termin”, „Dumneata crezi că scăpi așa?”, „Hai să ne batem!”, „Îl caut eu pe nenorocitul ăsta!”. Mai mult de atât, jandarmul s-a urcat pe capota mașinii de poliție și a dat cu picioarele în parbriz.

Faptele s-au petrecut pe strada Clujului din orașul Teiuș, în data de 15 august 2021, iar motivul pentru care a început scandalul este acela că jandarmul din Cluj a depășit pe linia continuă, iar apoi a fost oprit de polițistul rutier de la IPJ Alba pentru a fi sancționat. Totul s-a terminat cu o urmărire pe străzi și încătușarea jandarmului. Acesta din urmă i-a cerut polițistului să ”îl ierte”, însă a fost refuzat. Șoferul a fost testat și cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ.

Amenințările și cuvintele jignitoare au fost înregistrate de camera polițistului, astfel încât acesta a avut dovada clară când a depus plângere împotriva șoferului. Jandarmul a fost trimis în judecată pentru ultraj și a primit o condamnare penală.

Urmărire pe străzile din Teiuș

”În momentul în care i s-a adus la cunoștință de către polițist faptul că urmează a se lua o măsură contravențională împotriva sa, și anume amenda, însoțită de sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile, numitul a început a se manifesta agresiv la nivel verbal, adresându-i agentului de poliție cuvinte și expresii jignitoare (de tipul „Tâmpitule”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on