Locuri de muncă – Discriminați la angajare din cauza vârstei VIDEO

scris ieri, 09:00

Criza forței de muncă este o problemă tot mai mare și în România și, dacă ai vârsta de peste 45 de ani, este aproape imposibil să îți găsești un nou loc de muncă. În majoritatea cazurilor, angajatorii ignoră CV-urile candidaților care au între 45 și 54 de ani, în pofida pregătirii lor. Și aceasta pornind de la prezumția că nu se descurcă bine cu tehnologia.

În realitate, însă, specialiștii susțin că această categorie de vârstă are foarte multe de spus, iar experiența de viață, cât și cea profesională sunt un plus într-o echipă. În tot acest timp și în toată această criză a forței de muncă, un sfert dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 29 de ani nici nu lucrează, nici nu merg la școală.

CITEȘTE ȘI Înarmarea Ucrainei, o oportunitate de afaceri pentru industria de armament din Europa de Est

În timp ce patronii români se plâng că nu găsesc forță de muncă, în România sunt peste 45.000 de șomeri cu vârsta de peste 45 de ani. În același timp, și candidații din această categorie se plâng că sunt discriminați pe criterii de vârstă atunci când încearcă să obțină un loc de muncă, arată Prima TV.

Anul trecut, peste 40% dintre cererile de angajare respinse vizau persoane cu vârsta cuprinsă între 45 și 54 de ani. Femeile se confruntă cu această situație de două ori mai mult față de bărbați.

Peste 60% dintre candidați consideră vârsta un impediment. Un alt motiv pentru care angajații de 45+ sunt refuzați de companii este că angajatorii pornesc de la premisa că aceștia nu au competențe digitale și nu sunt la curent cu noile tehnologii.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on