Loto – Crăciunul a venit mai devreme pentru un sătuc. Cel mai mare premiu din istoria loteriei, câștigat de 165 persoane

scris ieri, 19:38

165 de persoane din micul sat Olmen, din nordul Belgiei, au câștigat săptămâna aceasta peste 142 de milioane de euro la loteria EuroMillions, cel mai mare câștig de grup câștigat vreodată în Belgia, scrie Reuters. Câștigătorii au cotizat cu 15 euro fiecare pentru biletul comun.

Fiecare persoană va primi aproape 900.000 de euro fără taxe, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al EuroMillions, Joke Vermoere, scrie Hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI Cele mai populare căutări ale românilor pe Google în 2022: Negrese, Florin Salam (mai căutat decât Putin), Salmonella, Ciorbă, Fiica ambasadorului….

Ea a spus că este pentru prima dată în Belgia când un grup atât de mare a câștigat atât de mult.

“Este o poveste frumoasă, într-adevăr”, a spus Joke Vermoere.

Fiecare a pus 15 euro

Câștigătorii au contribuit cu câte 15 euro la un pot înființat într-un magazin local ai cărui proprietari organizează în mod regulat un grup care particiopă la EuroMillions, ceea ce a dus la câștiguri ocazionale, dar niciodată la un jackpot atât de mare.

„Mulți dintre clienții câștigători au fost neîncrezători la început”, a declarat vânzătorul Wim Van Broekhoven, care a fost la fel de uimit ca și soția sa când au auzit numerele câștigătoare.

„Am avut destul de mulți clienți noi de la marele câștig, dar nimeni din sat nu le poartă pică câștigătorilor”, a spus Van Broekhoven. „Toată lumea este sincer fericită pentru ei”.

Sătucul din Belgia are mai puțin de 4.000 de locuitori

Olmen are o populație totală de 3.785 de locuitori,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on