Lovitură pentru Cîțu după ce s-a aflat ce a făcut în SUA. Procent DEVASTATOR: 75% îl trimit acasă!

foto gov.ro/ Cîțu, dosar în SUA. Sondaj DCNews

Este primul sondaj după ce s-a aflat despre infracțiunea săvârșită de către premierul Florin Cîțu, în urmă cu 20 de ani. 

Premierul Florin Cîțu a recunoscut informația conform căreia a fost condamnat în SUA, în 2001, la plata unei amenzi de 1.000 de dolari, dar și la două zile de închisoare. Premierul a afirmat că a condus sub influența băuturilor alcoolice. În decizia instanței din Iowa, se arată că a condus sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, legislația americană nefăcând diferența de gravitate între cele două. Ceea ce a făcut premierul când avea 28 de ani, deci acum 20 de ani, se consideră infracțiune gravă și se pedepsește ca atare, cu cel puțin 48 de ore de închisoare. Pentru o faptă similară, în România i s-ar fi făcut dosar penal. 

Vezi aici mai mult despre acuzații și ce înseamnă ele: Fapta lui Cîțu din SUA, PENALĂ în România. Intră și sub incidența legii care l-a împiedicat pe Dragnea să fie premier

Problema este însă mult mai complicată. Vorbim despre ascunderea acestei informații și implicațiile ei, efectele pentru un politician care, prin funcția ce o deține, are acces la secrete de stat.

Vezi și: BOMBĂ pentru Cîțu! Accesul la secrete de stat, INCOMPATIBIL cu demnitarul care are antecedente penale sau a fost sancționat contravențional

Liberalii care-l susțin pe Florin Cîțu îl acuză pe Ludovic Orban de lipsă de fair-play în cursa pentru șefia PNL, pentru că din PNL s-a scurs informația. Alții compară fapta cu o bătaie din curtea școlii, în vreme ce unii, mai sinceri, aproape recunosc că s-au urcat și ei sub influența alcoolului la volan, spunând: cine nu s-a urcat la volan după ce a băut o bere să arunce primul piatra.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on