Ludovic Orban, despre rotaţia premierilor în coaliţia PSD-PNL: Va fi un subiect de scandal

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat miercuri în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre rotaţia premierilor în coaliţia PSD-PNL, aşteptată în luna mai, că va fi un subiect de scandal, pentru că este clar că PSD nu vrea să dea Ministerul Transporturilor la PNL, pentru că este un minister foarte puternic.”Va fi un subiect de scandal, în protocolul coaliţiei este prevăzut foarte clar ce se întâmplă, vicepremierul PSD dispare din schemă şi este înlocuit de un vicepremier PNL, pentru că PSD preia premierul, SGG-ul pleacă de la PSD la PNL, că aşa a fost negocierea, Ministerul de Finanţe pleacă de la PSD se duce la PNL şi mai există un schimb, prevăzut în protocol, Ministerul Transporturilor, care pleacă de la PSD şi se duce la PNL şi ministerul Fondurilor Europene care pleacă de la PNL la PSD”, a spus Ludovic Orban.

Liderul Forţa Dreptei a arătat că ”este clar că PSD nu vrea să dea Ministerul Transporturilor, pentru că ministerul este foarte puternic şi are foarte multă influenţă”. 

”Va fi un moment de tensiune pentru că aici e clar că PNL îşi va dori ministerul Transporturilor”, a spus Orban. Liderul Forţa Dreptei a mai spus că este exclus scenariul în care Nicolae Ciucă rămâne premier la rotativă, cu susţinerea PSD. ”Nu îşi poate permite o astfel de slăbiciune PSD şi chiar dacă ar încerca unii din conducerea PSD (..) tot nu ar ţine. Ciolacu nu mai poate să dea înapoi”, a arătat Orban.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on