MAE face angajări. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidații

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 19:25

796 citiri

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri, 2 decembrie, organizarea unui concurs de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României.

”În conformitate cu Legea nr. 269/2003 privind Statutul Corpului diplomatic şi consular al României, cu modificările şi completările ulterioare, cu Hotărârea de Guvern nr. 16/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu Ordinul ministrului afacerilor externe nr. 732/2021 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor pentru admiterea în Corpul diplomatic şi consular al României (Regulamentul), publicat în Monitorul Oficial nr. 290/23.03.2021, Ministerul Afacerilor Externe anunţă organizarea unui concurs de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României (CDCR) pentru ocuparea a 5 posturi diplomatice vacante pentru profilul Afaceri Juridice – drepturile omului”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit sursei citate, calitatea de membru al Corpului diplomatic şi consular al României poate fi dobândită ca urmare a promovării concursului de admitere, de persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

– are dreptul să ocupe o funcţie publică, conform prevederilor Constituţiei şi legilor în vigoare;

– se bucură de toate drepturile politice şi civile prevăzute în Constituţie şi în legile în vigoare;

– nu face parte din partide politice;

– a urmat studii superioare de lungă durată la o instituţie de învăţământ superior din ţară sau din străinătate, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă, recunoscută de ministerul de resort în domeniul educaţiei; cunoaşte două sau mai multe limbi străine, dintre care una trebuie să fie limba engleză sau limba franceză;

– are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe bază de act medical de specialitate;

– nu a fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni;

 » Aflați mai multe informații aici.