Magistrații care au dispus arestarea fraților Tate își justifică decizia. „O reacţie blândă ar crea un sentiment de insecuritate”. Ce arată motivarea

Joi, 05 Ianuarie 2023, ora 13:37

796 citiri

Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, care au admis propunerea procurorilor şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele fraţilor Andrew şi Tristan Tate şi pe numele celor două complice ale acestora, au arătat că ţin cont de gravitatea acuzaţiilor aduse şi că „o reacţie blândă faţă de acest gen de inculpaţi ar crea un sentiment de insecuritate publică”.

Judecătorii răspund şi apărării avocatului lui Andrew Tate, care susţine că imaginea acestuia creată în spaţiul public este cea a unui „personaj”. „Judecătorul nu poate fi de acord cu susţinerea apărării în sensul că aceste conţinuturi video prezintă doar un personaj şi nu pot fi avute în vedere, întrucât inculpatul manifestă aceeaşi atitudine şi în relaţiile cu persoanele vătămate”, se precizează în motivarea instanţei de judecată.

Fraţii Tate, acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, se consideră nevinovaţi şi „nu au recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina lor”, aşa cum reiese din încheierea de şedinţă a Tribunalului Bucureşti prin care a fost dispusă arestarea preventivă a lui Andrew Tate, Tristan Tate şi a celor două complice ale acestora.

Din document reiese de asemenea că apărătorul lui Andrew Tate a susţinut că ieşirile publice ale acestuia de pe reţelele de socializare, care au fost prezentate inclusiv instanţei de judecată, prezintă doar „un personaj”. Argumentul a fost însă respins de instanţă, care constată că modul în care se prezinţă în spaţiul public Andrew Tate este acelaşi în care inculpatul acţionează în viaţa de zi cu zi.

„Judecătorul nu poate fi de acord cu susţinerea apărării în sensul că aceste conţinuturi video prezintă doar un personaj şi nu pot fi avute în vedere, întrucât inculpatul manifestă aceeaşi atitudine şi în relaţiile cu persoanele vătămate,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on