Marcel Ciolacu, ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste ⋆ Universul.net

Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, el mulţumindu-i premierului spaniol Pedro Sanchez pentru încredere. ”Stânga românească şi PSD au primit o nouă recunoaştere internaţională”, afirmă Ciolacu, în timp ce prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu consideră că desemnarea sa reprezintă ”un vot de încredere pentru politicile publice şi eforturile continue ale echipei PSD”, notează News.ro.

”Stânga românească şi PSD au primit o nouă recunoaştere internaţională! Îi mulţumesc premierului spaniol Pedro Sanchez pentru încrederea pe care mi-a acordat-o pentru a fi alături de domnia sa în următorul mandat pe care îl va avea ca preşedinte al Internaţionalei Socialiste. Acest post de vicepreşedinte la nivelul Europei Centrale şi de Est mă onorează şi se datorează eforturilor făcute de PSD, de toţi colegii mei, în ultimii ani, în interiorul familiei noastre politice social-democrate”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

El a adăugat că este o nouă recunoaştere la nivel internaţional a Partidului Social Democrat, după ce, în această toamnă, partidul a obţinut un post de vicepreşedinte în conducerea PES prin europarlamentarul Victor Negrescu.

”Rămâne cum am stabilit: PSD este partidul care a integrat România în UE şi NATO. Cu PSD la guvernare se ridică MCV şi avem o şansă foarte bună să aderăm la Schengen. Vom continua să fim aproape de toţi colegii noştri social-democraţi europeni pentru îndeplinirea obiectivelor noastre naţionale alături şi prin Internationala Socialista”, a arătat Ciolacu.

La rândul său, prim-vicepreşedinte PSD Sorin Grindeanu a scris, tot pe Facebook, că PSD a obţinut ”recunoaşterea ca cel mai puternic partid de stânga din Romania!”

 » Aflați mai multe informații aici.