Marcel Ciolacu: „Îl anunţ pe domnul Cioloş că PSD nu este a doua opţiune” ⋆ Universul.net

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți că ar discuta cu Dacian Cioloș în cazul în care va fi invitat, însă spune că i se pare „total neserioasă” abordarea premierului desemnat care consideră PSD o a doua opţiune. „Am înțeles de la Dacian Cioloș că nu discută cu PSD-ul, așa că îi urez succes”, a continuat Ciolacu.

Ciolacu i-a urat ironic succes lui Dacia Cioloș în tentativa de formarea a unei majorități.

„Îl anunţ pe domnul Dacian Cioloş că PSD nu este a doua opţiune. Este cel mai mare partid din România, este partidul care a câştigat alegerile şi mi se pare o abordare total neserioasă din partea domniei sale să considere PSD a doua opţiune”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă exclude susţinerea unui Guvern condus de Dacian Cioloş, Ciolacu a declarat: „Vrem să avem în România iarăşi un Guvern Zero? Am văzut ce a putut domnul Dacian Cioloş când a fost prim ministru”.

Întrebat dacă l-a surprins nominalizarea, Ciolacu a răspuns: „Nu mă mai surprinde nimic. Când refuzi desemnarea unui prim-ministru de către partidul care a câștigat alegerile, pe mine în acest moment de la președintele României nu mă mai surprinde nimic”.

În ce privește consultările de luni, Ciolacu a spus că a discutat cu Iohannis despre crearea de majorități și stabilitate.

Întrebat dacă poate fi asigurată stabilitatea de Dacian Cioloș, președintele PSD afirmă: „Păi poate există o înțelegere între PNL și USR”, însă nominalizarea, dacă nu se formează o majoritate, reprezintă un pas către alegerile anticipate”.

Ciolacu a mai fost întrebat dacă Iohannis a încercat să afle dacă îl susține pe Cioloș pentru funcția de premier.

„Nu am astfel de intimități cu președintele, să vorbim despre domnul Cioloș.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on