Marea Britanie – Guvernul vrea să apeleze la Armată pentru grevă

Președintele Partidului Conservator din Marea Britanie, Nadhim Zahawi, anunță că Guvernul analizează posibilitatea ca armata să ajute la funcționarea serviciilor publice în cazul în care lucrătorii din instituții esențiale, precum Serviciul Național de Sănătate (NHS), ar intra în grevă, relatează Agerpres, citat de G4Media.ro.

Regatul Unit se confruntă deja cu acțiuni de protest împotriva creșterii facturilor la energie. Sâmbătă, militanți din mai multe organizații neguvernamentale au ocupat instituții, sedii de societăți energetice și magazine din Londra, Manchester, Liverpool și alte orașe britanice.

Guvernul de la Londra le-a cerut în mod repetat lucrătorilor să renunțe la acțiunile de protest, explicând că nu își poate permite să majoreze salariile pentru a putea acoperi creșterea inflației și că, în orice caz, eventualele majorări ale remunerațiilor ar antrena o sporire a prețului carburanților și, ulterior, a prețului final, în dauna consumatorilor înșiși.

„Mesajul nostru către sindicate este să spunem ‘nu este momentul pentru grevă, este momentul pentru a încerca să negociem’. Dar în absența acestui lucru, pentru guvern este important să aibă planuri de rezervă’”, a explicat Nadhim Zahawi într-o declarație pentru Sky News.

Publicația Sunday Times a relatat că guvernul condus de premierul Rishi Sunak, care se confruntă cu numeroase probleme economice, ar putea revitaliza planurile ce prevăd limitarea activităților greviste în rândul angajaților din sectorul public, inclusiv al personalului NHS, profesorilor și pompierilor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on