Marijuana – Consumul ar putea fi interzis în anumite zone din centrul vechi al orașului Amsterdam

scris astăzi, 10:39

Oficialii din Amsterdam intenționează să interzică fumatul de marijuana în anumite locuri din centrul vechi al orașului ca parte a unor măsuri concepute pentru a preveni petrecerile excesive ale turiștilor și pentru a proteja zonele în care trăiesc localnicii, informează DPA.

Se preconizează că noile reglementări vor afecta în special viața de noapte din centrul orașului. Oficialii olandezi au spus că specificul Amsterdamului, cunoscut ca un oraș liber și deschis, le-a dat vizitatorilor falsa impresie că “orice este posibil și totul este permis”, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Crăciunul a venit mai devreme pentru un sătuc. Cel mai mare premiu din istoria loteriei, câștigat de 165 de persoane

Noile reguli vor impune ca activitățile de catering și prezentările de prostituate în vitrine să se încheie mai devreme, impunând totodată restricții mai dure în privința petrecerilor burlacilor și a circuitelor organizate de vizitare a barurilor.

Oficialii municipali plănuiesc și o campanie prin care turiștii internaționali sunt descurajați să mai vină la Amsterdam pentru “a se deconecta”.

Plănuita interzicere a fumatului de marijuana în părți din centrul orașului nu vizează vânzările de canabis în cafenele specializate, ci se referă la consumul în aer liber, în special la cel din piețe și străzi. Amenzi mari vor fi acordate celor care vor fi prinși că încalcă aceste reguli.

Setul de măsuri reprezintă o încercare a oficialilor din Amsterdam de a proteja zonele din centrul orașului de ceea ce ei consideră un “turism excesiv”, care aduce mai mulți turiști decât pot să primească acele zone.

Orașul olandez se așteaptă să primească peste 18 milioane de vizitatori în 2023,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on