Marius Lulea despre E-TVA: “Am ajuns iobagi, PNL a trădat antreprenorii”

Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a lansat astăzi un atac virulent împotriva Partidului Național Liberal (PNL), acuzându-i de trădare a antreprenorilor români prin introducerea sistemului E-TVA. Într-o declarație publică, Lulea a comparat situația actuală a antreprenorilor cu cea a iobagilor, subliniind impactul devastator pe care noua măsură îl are asupra mediului de afaceri.

„Am ajuns iobagi”

„Am ajuns iobagi în slujba unei oligarhii politice. Statul actual nu mai servește românii, îi domină, îi ține supuși”, a declarat Marius Lulea.

Lulea nu și-a ascuns dezamăgirea față de Partidul Național Liberal, pe care l-a acuzat de trădare a promisiunilor făcute mediului de afaceri. „PNL demonstrează încă o dată că nu este un partid de dreapta, că nu se bate pentru antreprenori și că a devenit o simplă anexă a extremei stângi românești”, a spus Lulea.

Impactul E-TVA

Sistemul E-TVA, implementat recent de guvern, presupune o serie de modificări în modul de colectare și raportare a Taxei pe Valoare Adăugată (TVA). Conform noilor reglementări, toate tranzacțiile trebuie raportate în timp real printr-un sistem electronic, ceea ce, potrivit autorităților, ar trebui să reducă evaziunea fiscală și să simplifice procesul de colectare a TVA.

Cu toate acestea, mulți antreprenori și experți în fiscalitate, au atras atenția asupra problemelor pe care le generează această măsură. Ei susțin că noile cerințe de raportare sunt complicate și costisitoare, mai ales pentru firmele mici care nu dispun de resursele necesare pentru a se conforma rapid și eficient.

Reacția mediului de afaceri

Declarațiile lui Marius Lulea au găsit ecou în rândul multor antreprenori, care și-au exprimat la rândul lor nemulțumirea față de sistemul E-TVA. „Este incredibil cât de puțin sunt ascultați antreprenorii de către cei care iau deciziile. În loc să ni se ofere sprijin, suntem împovărați cu noi și noi cerințe care nu fac decât să ne îngreuneze activitatea”, a spus un antreprenor care a dorit să rămână anonim.

Asociațiile de afaceri au solicitat deja o reevaluare a sistemului E-TVA și au propus amânarea implementării până când toate problemele identificate vor fi soluționate. Cu toate acestea, până în prezent, autoritățile nu au dat semne că ar fi dispuse să facă modificări semnificative.

Rămâne de văzut dacă guvernul va răspunde apelurilor venite din partea antreprenorilor și dacă va lua măsuri pentru a le ușura povara administrativă și fiscală.

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *