Mașini – INFOGRAFIC Imaginea care dezvăluie legăturile industriei auto europene cu China

Toyota, cel mai mare constructor de automobile, conform vânzărilor înregistrate în 2020, Volkswagen, principalul competitor al japonezilor, care își dispută titlul de lider global în acest an, Stellantis, noua companie gigant, creată la începutul acestui an prin fuziunea PSA Group și FCA, dar și companii la fel de mari, precum Daimler sau General Motors, Alianța Renault – Nissan – Mitsubishi, grupul Hyundai – Kia sau celebra Ford, toate sunt conectate în acest moment la piața de automobile din China, cea mai mare din lume, chiar și într-un an în care pandemia și criza de semiconductori au adus scăderi mari ale vânzărilor.

Unul dintre analiștii pasionați de informațiile mai puțin accesibile din industria auto, Felipe Munoz, de la Jato Dynamics, a publicat pe blogul personal un infografic spectaculos care scoate în evidență incredibilele legături pe care industria auto le are, dincolo de frontiere și acționari. Practic, toate companiile auto tradiționale – constructorii cu istorie din Europa sau SUA – sunt legate între ele cu ajutorul unor companii chineze, care crescă fără oprire și par să controleze în acest moment industria auto.

CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Odată cu intrarea pe piața din China, constructorii europeni și americani au fost obligați de legislația chineză să înființeze parteneriate, companii de tip joint-venture, cu constructori locali, fie de stat, fie privați, pentru a putea primi autorizare de funcționare. Este o istorie veche de zeci de ani, care între timp s-a încheiat, dar care a contribuit la creșterea rapidă a companiilor chineze. Acestea au avut acces la know-how, la tehnologie, la instrumente de marketing moderne și la proiecte de dezvoltare care au permis ca industria chineză de automobile să ajungă din urmă și chiar să întreacă pe anumite segmente (vezi propulsia electrică) constructorii tradiționali occidentali.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on