Mașini – Peste 150 de mașini furate, descoperite la graniță. În multe cazuri sunt de lux FOTO

Peste 150 de autovehicule declarate a fi fost furate au fost descoperite, anul trecut, de către polițiștii români de frontieră. În cele mai multe situații a fost vorba despre autoturisme de lux sau din clasa de mijloc provenite din țările Europei de Vest.

VEZI AICI ȘI SUTE DE MAȘINI DE LUX ZAC ÎN VAMĂ CONFISCATE – GREȘEALA PE CARE O FAC ROMÂNII

În perioada ianuarie – noiembrie 2021 polițiștii români de frontieră au descoperit 151 autovehicule care se aflau în atenția autorităților sau erau suspecte a fi furate. Este vorba despre 122 autoturisme, 16 microbuze, 5 camioane, un autocar, 4 motociclete și 3 remorci. Numărul autovehiculelor furate descoperite la graniță este comparabil cu cel din înregistrat în anul 2020, când 156 autovehicule aflate în atehnția autorităților au fost descoperite la granițele României, arată news.ro.

CITEȘTE ȘI Biofarm – în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Statistica realizată în acest an arată că principalele țări de proveniență a acestor autovehicule sunt Germania, Italia, Norvegia, Spania, Bulgaria, Franța dar și România, cele mai multe mașini depistate fiind din categoria autoturismelor de lux și de mijloc.nșoferii acestora au declarat, în majoritatea situațiilor, că nu știau că mașinile pe care le conduc sunt furate, ei decarându-se „cumpărători de bună credință”. Al au fost și situații în care șoferi aflați la volanul autovehiculelor furate au susținut că au primit o sumă de bani pentru a transporta mașina în România fără să știe că acestea se află în atenția autorităților.

„Cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la P.T.F. Nădlac II (județul Arad) și P.T.F. Petea (județul Satu Mare). Cazuri semnificative s-au înregistrat și la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Calafat și P.T.F.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on