Media 5 la admiterea în școala de poliție. Cât de banale au fost subiectele în condiții de concurență extrem de slabă

Luni, 02 Ianuarie 2023, ora 03:01

218 citiri

Sesiunea de admitere din decembrie 2022 în școlile de poliție aflate în subordinea Ministerului de Interne va rămâne în istorie ca fiind cea mai slabă din ultimii 20 de ani.

La Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina ultima medie de admitere a fost 5.00, în condițiile în care în anii anteriori media 6.50 sau chiar 7.50 abia dacă îți asigura un loc în sistem.

Explicația rezultatelor extrem de slabe obținute de candidații care își doresc o carieră de polițist este concurența foarte scăzută. Astfel, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina, pe 1340 locuri au rămas 1832 candidați, respectiv 1.36 candidați pe loc, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca, pe 300 locuri au rămas 426 candidați, respectiv 1.42 candidați pe loc, iar la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, pe 240 locuri au rămas 275 candidați, respectiv 1.14 candidați pe loc.

În sesiunile anterioare concurența era de cel puțin 3 candidați pe un loc.

Teama ca locurile scoase la concurs în sesiunea de admitere din decembrie 2022 la școlile din subordinea MAI să nu rămână neocupate i-a determinat probabil pe organizatori să formuleze subiecte banale, mute dintre ele putând fi rezolvate chiar de către un elev de clasa a V-a.

Candidații la școlile de poliție susțin examenul scris la limba română, limba străină și un chestionar din legislație și statutul polițistului.

Anterior, testul grilă era compus din 60 de întrebări din limba română și 30 sau 40 de întrebări la limba străină. Unele dintre exerciții erau de dificultate peste medie. Din 2022, gramatica limbii române nu mai reprezintă deloc o probă dificilă,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on