Medicamente – Efect al COVID: Interzicere de vânzare online de paracetamol

scris astăzi, 21:37

Guvernul francez a interzis vânzarea online a produselor pe bază de paracetamol până la sfârșitul lunii ianuarie, pe fondul dificultăților continue de aprovizionare cu acest analgezic utilizat frecvent, informează AFP.

„Vânzarea pe internet a specialităților compuse exclusiv din paracetamol este suspendată până la 31 ianuarie 2023”, a decretat guvernul într-un ordin publicat în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI LEGE Primăriile, obligate și ele să nu mai ceară copii legalizate sau copii după acte emise de administrație. Dosarul cu șină – interzis complet. Formulare electronice și xerox gratuit, în orice serviciu public

Această decizie ia act de faptul că „tensiunile în cazul medicamentelor pe bază de paracetamol continuă de mai bine de șase luni”, în special pentru variantele destinate copiilor, scrie Agerpres.

„Diferitele măsuri luate de autoritățile sanitare, oricât de eficiente ar fi fost, nu au reușit până în prezent să pună capăt” acestui fenomen, recunoaște ordinul.

De câteva luni, Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM) le cere farmaciștilor francezi să raționalizeze vânzarea de paracetamol.

În decembrie, ministerul francez al Sănătății avertizase deja că, în pofida acestor măsuri, situația rămâne „complexă” și nu va fi rezolvată decât peste câteva săptămâni.

CITEȘTE ȘI Ce poți cumpăra în Europa cu 1 euro?

Guvernul francez vorbește în ordinul său de „agravarea situației sanitare din China, unde cazurile COVID-19 explodează după ridicarea bruscă a unor restricții sanitare drastice”.

Guvernul chinez a interzis exportul de paracetamol, chiar dacă țara produce o mare parte din ingredientul activ folosit de laboratoarele din întreaga lume.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on