MedLife – preia cel mai mare spital privat din Argeș după ce a generat îngrijorări. Regina Maria a renunțat FOTO

MedLife a preluat Muntenia Hospital din Pitești, cel mai mare spital privat din județul Argeș, fondat și administrat de SIF Muntenia,după ce a generat îngrijorări Consiliului Concurenței și și-a asumat, în consecință, o serie de obligații.

În vară a fost anunțat că Muntenia Hospital din Pitești a fost preluat de rețeaua MedLife, la câteva ore după ce rețeaua privată de sănătate Regina Maria a renunțat la propria tentativă de a prelua unitatea.

CITEȘTE ȘI Lupte pe stradă între chinezi nemulțumiți că nu-și pot retrage banii de la bănci și agenți de securitate

Ulterior, Concurența a transmis că au rezultat anumite îngrijorări concurențiale în ceea ce privește efectele pe care tranzacția le-ar putea avea asupra prețurilor de pe piața furnizării serviciilor de imagistică în ansamblu, contra-cost, RMN și CT de la nivelul județului Argeș.

Pentru a înlătura aceste îngrijorări, MedLife a propus, în principal, plafonarea tarifelor pentru serviciile de imagistică RMN și CT pe care le-ar presta în județul Argeș, pentru o perioadă de cinci ani, cu o indexare anuală cel mult la nivelul ratei inflației.

CITEȘTE ȘI România distruge alte 3 milioane doze de vaccin anti-Covid expirate. Se negociază reducerea livrărilor. România ar fi avut posibilitatea anul trecut de a refuza tranșa, dar autoritățile nu au răspuns, așa că s-a considerat că e vorba de un acord tacit

Cel mai mare spital privat din Argeș, Muntenia Hospital, dispune de un bloc operator cu 4 săli de operație, un centru de imagistică dotat cu RMN și CT și un laborator propriu de analize medicale, acreditat RENAR. Echipa este formată din aproape 75 de medici angajați și colaboratori.

Conform Medlife, Spitalul Muntenia ar putea deveni, împreună cu Solomed MedLife,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on