Medvedev și patriarhul Kirill avertizează NATO cu privire la ce se poate întâmpla dacă Rusia va fi învinsă în Ucraina ⋆ Universul.net

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat joi NATO că înfrângerea Rusiei în Ucraina ar putea declanşa un război nuclear, iar şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, adopând un ton similar, a spus că încercarea de a distruge Rusia ar însemna sfârşitul lumii, relatează Reuters, citată de News.ro.

De la invadarea Ucrainei, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate rus, a invocat în repetate rânduri ameninţarea unei apocalipse nucleare, dar faptul că a recunoscut acum posibilitatea unei înfrângeri a ţării sale în Ucraina arată că a crescut nivelul de îngrijorare al Moscovei în legătură cu livrările de arme occidentale către Kiev, notează Reuters.

„Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convenţional poate declanşa un război nuclear”, a declarat Medvedev, într-o postare pe Telegram. „Puterile nucleare nu au pierdut niciodată conflicte majore de care depinde soarta lor”, a mai spus Medvedev.

Fostul preşedinte rus avertizează că NATO şi alţi lideri din domeniul apărării, care urmează să se întâlnească vineri la baza aeriană Ramstein din Germania pentru a discuta despre strategia şi sprijinul acordat în continuare Ucrainei, ar trebui să se gândească la riscurile politicii lor.

El a declarat că riscurile nucleare ale crizei ucrainene ar trebui să fie evidente pentru orice politician occidental care a „păstrat măcar câteva urme de inteligenţă”.

Medvedev, în vârstă de 57 de ani, care s-a prezentat cândva drept un reformator gata să colaboreze cu Statele Unite pentru a liberaliza Rusia, şi-a schimbat atitudinea de la război încoace, fiind cel mai vocal şi mai şovin membru al cercului de oameni politici al lui Putin.

La rândul său, patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a declarat într-o predică: „Ne rugăm Domnului să îi aducă pe nebuni la raţiune şi să îi ajute să înţeleagă că orice dorinţă de a distruge Rusia va însemna sfârşitul lumii.”

„Astăzi este un moment alarmant”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on