Mesaje ”otrăvite” cu însemnele Poștei Române, trimise de infractori prin mail. Un simplu click ar putea să golească conturile victimei

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 21:08

1341 citiri

Anunțuri false care urmăresc obținerea de bani prin înșelăciune, prin folosirea imaginii Poștei Române, circulă pe internet de câteva zile.

Este vorba despre pagini false pe care sunt încărcate mesaje de tip phishing. Hackerii se folosesc de identitatea vizuală a Poștei (Compania Naţională Poşta Română) pentru a lăsa oamenii fără bani pe card și pentru a fura toate parolele din telefon sau calculator.

Prin această metodă, li se cer destinatarilor date personale. Prin apăsarea unui link din mesaj, utilizatorii riscă să pună le pună la dispoziția unor persoane necunoscute.

”Aveți un pachet care trebuie livrat. Confirmăm că la 02/12 nu am livrat comanda dvs. din următorul motiv: destinatarul absent. Dacă doriți, puteți programa comanda dvs. pentru a o primi pe 25/11. În oricare dintre următoarele sloturi de timp cu cost suplimentar (7,64 RON)

Vreau să primesc comanda mea între orele 10:00 și 14:00. Vreau să primesc comanda mea între orele 14:00 și 18:00, Vreau să primesc comanda mea între orele 18:00 și 22:00. Fereastra de livrare poate fi selectată sau modificată până la 03/12 la 23:59”, astfel arată un astfel de mesaj.

Dacă s-au primit astfel de email-uri ce par trimise de Poşta Română, nu trebuie dat click pentru că poate fi vorba de o campanie de phishing. Infractorii încearcă să convingă că sunt mesaje reale, în aşa fel încât să fie dezvăluite date confidenţiale, cum ar fi datele cardului bancar sau ale conturilor bancare.

Ulterior, folosind aceste date, se poate ajunge la golirea conturilor. Poșta Română a avertizat clienții, în situații similare din trecut, să nu răspundă unor mesaje nesolicitate şi, dacă au cea mai mică suspiciune, să contacteze banca telefonic.

Astfel de situații au mai fost semnalate pe parcursul acestui an,

 » Aflați mai multe informații aici.