Meta Platforms a fost amendată pentru încălcarea GDPR. Companiei i se cere să se alinieze la legislația UE și să schimbe practicile legate de afișarea de reclame personalizate

Meta Platforms a suferit o înfrângere majoră, care ar putea submina grav afacerile sale de publicitate de pe Facebook și Instagram, după ce autoritățile de reglementare ale Uniunii Europene au constatat că a forțat în mod ilegal utilizatorii să accepte reclame personalizate.

Meta a fost amendată cu 390 de milioane de euro de către principalul organism de supraveghere a confidențialității din Uniunea Europeană, din cauza modului în care sunt utilizate datele utilizatorilor pentru reclame personalizate pe Facebook și Instagram, și a primit un ultimatum pentru a-și alinia serviciile la legislația UE.  

Amenda nu este principala problemă pentru companie, însă necesitatea de a schimba politicile legate de reclame personalizate ar putea avea un impact major. Meta are la dispoziție trei luni pentru a se asigura că prelucrarea acestor informații respectă normele UE, a precizat Comisia irlandeză pentru protecția datelor, potrivit Bloomberg.
CITEȘTE ȘI Twitter nu și-a mai plătit chiria. Elon Musk scoate la licitație mobilier de birou și aparate din bucătăria companiei

Autoritatea a sancționat Facebook cu o amendă de 210 milioane de euro și Instagram cu încă 180 de milioane de euro, după ce  a ajuns la concluzia că termenii de utilizare a Meta, care cer utilizatorilor să accepte reclame personalizate la înscrierea în serviciile de socializare, încalcă normele UE, mai exact Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR.

Autoritatea irlandeză este principalul organism de supraveghere pentru unele dintre cele mai mari firme de tehnologie din Silicon Valley, inclusiv Meta, care și-au stabilit sediul european în Irlanda. Investigațiile au urmat plângerilor depuse în 2018 împotriva Facebook și Instagram, vizând noile reguli ale Meta. În baza acestora, utilizatorilor li s-a cerut să accepte noile condiții “contractuale” dacă doresc să acceseze serviciile. 

New York Times notează că decizia este una dintre cele mai importante hotărâri de când UE a adoptat o lege istorică privind confidențialitatea datelor,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on