Metoda prin care un colonel din Poliție și-a ”umflat” pensia specială, din poziția de șef la resurse umane

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 10:48

4995 citiri

Un fost șef al Serviciului Resurse Umane din Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui are o pensie de 13.000 de lei pe lună. El și-a trecut zeci de ore suplimentare de muncă în ultimele luni de activitate.

Un polițist, la fel ca un militar, primește o pensie de serviciu calculată din media veniturilor brute pe cele mai bune șase luni din ultimii cinci ani. Veniturile sunt mai mari în acele șase luni, pentru că majoritatea poliţiştilor fac atunci ture suplimentare, adică îşi majorează volumul de muncă şi implicit salariul. Iar baza de calcul a viitoarei pensii de serviciu o reprezintă 65% din această medie, pentru ca în final, pensia propriu-zisă să fie egală cu 80 de procente din baza de calcul, scrie Vremea Nouă.

Înainte să iasă la pensie, colonelul își trecuse un număr atât de mare de ore suplimentare, încât dacă le-ar fi respectat, ar fi trebuit să stea 24 din 24 de ore la serviciu.

La sfârșitul anului 2016, când vasluianul se pregătea de pensionare, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui a sesizat anomalia și l-a dat în judecată, atât pe el cât și pe alți colegi ai dânsului care au recurs la această metodă, solicitând instanței să nu ia în calcul perioadele în care aceștia și-au trecut numărul imens de ore suplimentare.

Cum se întâmplă aproape de fiecare dată, instituția a pierdut procesul, lunile “umflate” cu orele suplimentare au fost luate în calcul pentru stabilirea pensiei, astfel că azi, colonelul, fost șef al Serviciului Resurse Umane încasează o pensie de 13.000 de lei în fiecare lună. Cu acești bani, pensionarul de lux de la IPJ Vaslui și-ar putea cumpăra trei autoturisme noi, marca Logan, în fiecare an. Dacă și-ar pune banii deoparte timp de doi ani,

 » Aflați mai multe informații aici.