Metodele barbare de tortură, cu câini de stână, ale temutului cămătar Tomel Șacalul. ”Am zis că atunci mi-e sfârșitul!”

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 21:50

2127 citiri

Gabriel Teodor Toma, cunoscut drept ”Tomel” sau ”Șacalul”, unul dintre cămătarii notorii din Muntenia, a fost condamnat la patru ani și patru luni de închisoare în regim de detenție printr-o sentință a Judecătoriei Sinaia din 4 ianuarie 2023.

Instanța l-a găsit vinovat pentru trei infracțiuni: camătă, șantaj și lipsire de libertate.

Tomel Șacalul este unul dintre cei mai de temuți cămătari din Prahova, despre care procurorii ploieșteni care l-au anchetat susțin că este știut ca având conexiuni cu lumea interlopă din mai multe județe, numele acestuia fiind vehiculat în mass – media, unde au apărut informații despre mai multe împrumuturi oferite cu dobândă unor personaje celebre din mediul de afaceri și cel politic.

Clienții săi, care în final ajungeau victime în cazul în care nu reușeau să achite dobânzile uriașe cerute de Tomel Șacalul, ajungeau să fie de-a dreptul torturați psihic și fizic prin metode inspirate parcă de la mafia italiană.

Cămătarul a fost trimis în judecată după ce în noiembrie 2020 polițiștii din Prahova au făcut mai multe descinderi la domiciliul acestuia din Vălenii de Munte, dar și la o fermă din Teișani, unde Tomel își tortura clienții datornici, așa cum aveau să probeze anchetatorii. Dacă oamenii întârziau să achite rata lunară, erau luați la stâna cămătarului unde munceau în contul datoriei, dar nici așa nu scăpau. Erau urmăriți până ce plăteau până la ultimul leu.

Potrivit rechizitoriului, ancheta în cazul cămătarului din Vălenii de Munte a fost declanșată în vara anului 2020 după ce unul dintre clienții săi a depus plângere la Poliție. Bărbatul a precizat că a apelat la ajutorul lui Tomel, de la care a împrumutat suma de 20.000 de lei cu dobândă de 5 la sută.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on