Milionara Vanessa Youness se „bate” cu procurorii la Curtea de Apel pentru averea ascunsă într-un paradis off-shore

Vanessa Youness – femeia condamnată la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență după ce le-a promis lui Claudiu Florică și lui Dinu Pescariu că le va pune o vorbă bună pe lângă Emil Boc pentru prelungirea contractelor din Dosarul Microsoft – încearcă miercuri, 11 ianuarie, să-i convingă pe judecători să-i anuleze confiscarea specială instituită pe suma de 1,4 milioane de euro în conturi aflate fie în Cipru, fie în Elveția.

Vanessa Youness a ieșit din pușcărie pe data de 14 octombrie 2022, la șase luni de la încarcerarea ei în urma deciziei de condamnare la pedeapsa de 3 ani cu executare pentru trafic de influență.

Femeia a formulat o contestație în anulare urmare a deciziei CCR din data de 26 mai 2022 pe tema prescripţiei, iar judecătorii au eliberat-o provizoriu, până la soluționarea definitivă a căii extraordinare de atac. În cadrul acestui proces, cu termen pe 27 ianuarie, Vanessa Youness va afla dacă se va întoarce sau nu la Penitenciarul Târgșor pentru executarea restului de pedeapsă.

Ea mai are un dosar pe rolul Tribunalului Dâmbovița, alături de Gelu Oltean, fostul șef al Serviciului Informații din Ministerul de Interne. Ambii sunt trimiși în judecată pentru trafic de droguri – mai exact Ayahuasca – la Clinica Youness din județul Ilfov.

În dosarul de pe rolul Curții de Apel București de miercuri, Vanessa Youness contestă decizia instituirii măsurii confiscării speciale asupra sumei de 1.449.950 de euro în dosarul traficului de influență.

De două ori a judecat CAB recuzarea judecătorilor pe masa cărora se află acest dosar: odată în 15.11.2022, la inițiativa Vanessei Youness, iar a doua oară în 15.12.2022, de data aceasta formulată din proprie inițiativă chiar de către magistrații Valentin Ticea (președinte) și Codruța Strîmb.

Ambele cereri au fost respinse,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on