Ministerul Energiei vrea să-și trimită diplomat la Washington, inclusiv pentru a ține legătura cu băncile americane. Decizie amânată

Ministerul Energiei vrea să-și trimită un angajat în misiune permanentă la Ambasada României în Statele Unite de la Washington, acesta urmând să aibă statut și grad de diplomat și să țină legătura cu autoritățile și băncile amerciane în vederea promovării intereselor energetice ale României.

Guvernul a avut pe ordinea de zi a ședinței de miercuri modificarea legislației de organizare și funcționare a ministerului, astfel încât acesta să includă și personal diplomatic, însă decizia în acest sens a fost amânată, în condițiile în care ministrul de resort, Virgil Popescu, nu a fost prezent la ședință.

CITEȘTE ȘI Lăptăria cu Caimac oprește producția pentru 3 produse. „Scoatem produse pe care știm că le îndrăgiți.”

Astfel, Ministerul Energiei ar urma să aibă un post permanent la Ambasada României în SUA și încă unul la Ambasada României în Franța, cel de-al doilea pentru gestionarea relației cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

″Numirea personalului din rețeaua de reprezentare externă se face de către ministrul Energiei, cu avizul Ministerului Afacerilor Externe. Funcționarea birourilor de reprezentare externă în cadrul misiunilor diplomatice prevăzute (…) se derulează în baza unui protocol de colaborare încheiat între minister și Ministerul Afacerilor Externe. Personalul prevăzut (…) este supus autorității șefului misiunii diplomatice în care își desfășoară activitatea și acționează sub îndrumarea acestuia pentru îndeplinirea atribuțiilor aferente domeniilor specifice de activitate stabilite de autoritatea trimițătoare. Personalului desemnat (…) îi sunt aplicabile dispozițiile legale în vigoare privind personalul trimis în misiune permanentă în străinătate. Cheltuielile aferente funcționării birourilor de reprezentare externă prevăzute (…) se asigură din bugetul aprobat al Ministerului Energiei″, se arată în proiectul de hotărâre de Guvern.

CITEȘTE ȘI Românii încep să cumpere case ieftine din estul Ungariei. La ce preț le-au găsit

Potrivit Ministerului Energiei,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on