Ministerul Finanțelor, cu sprijinul BNR, a derulat prima operațiune de administrare a pasivelor

scris astăzi, 18:15

Ministerul Finanțelor, cu sprijinul BNR în calitate de administrator de piațã, a derulat prima operațiune de administrare a pasivelor, constând în preschimbarea de titluri de stat aflate în circulatie, deținute de mediile investiționale, care urmeazã sã fie scadente în viitorul apropiat,  cu titluri nou emise, prin redeschiderea unei emisiuni existente.

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum – Piețele financiare și provocările noilor crize – Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.
Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare, Philip Morris România și First Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Cererea totalã s-a ridicat la peste 1 miliard de lei pentru titlurile nou emise scadente în anul 2031. Suma adjudecatã a fost de 225 milioane de lei, cu 25 de milioane de lei peste ținta propusã inițial, în condițiile unui randament mediu foarte competitiv, la nivelul de 7.47%.

CITEȘTE ȘI Piața muncii din SUA surprinde pozitiv. Acțiunile americane scad, datele pot încuraja politica monetară agresivă a Fed

Operațiunea a constat în preschimbarea prin licitație competitivã a douã emisiuni de titluri de stat scadente în prima jumãtate a anului viitor (aprilie și iunie) simultan cu înlocuirea acestora prin redeschiderea unei emisiuni de titluri de stat existente cu scadențã în luna septembrie, anul 2031.

Obiectivul avut în vedere de Ministerul Finanțelor prin utilizarea acestor operațiuni este reducerea riscului de refinanțare prin diminuarea necesarului de refinanțare pe termen scurt (aferent emisiunilor de titluri de stat în volume mari scadente în anul 2023) și, respectiv, extinderea duratei portofoliului de datorie guvernamentalã pe piața internã.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on