Ministerul Justiţiei anunţă declanşarea procedurii de selecţie a candidaţilor pentru funcţia..

Ministerul Justiţiei anunţă declanşarea procedurii de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror european delegat în România2023-03-21 13:45:44Nr afisăriModifică dimensiunea fontului:Ministerul Justiţiei a anunţat, marţi, declanşarea procedurii de selecţie a candidaţilor pentru funcţia de procuror european delegat în România.

Conform anunţului, poate fi desemnată candidat pentru funcţia de procuror european delegat în România persoana care îndeplineşte următoarele condiţii cumulative: este cetăţean român, cu domiciliul în România; este procuror cu minimum 12 ani vechime în funcţia de procuror şi deţine grad profesional cel puţin de parchet de pe lângă tribunal, condiţii care trebuie îndeplinite până la momentul depunerii dosarului de înscriere şi dovedite cu adeverinţe; are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, îndeosebi în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene ori a infracţiunilor în domeniul fiscal sau vamal; cunoaşte în mod satisfăcător limba engleză, limba de lucru pentru activităţile operaţionale şi administrative ale EPPO.

Persoanele interesate îşi pot depune candidatura, în format electronic, la adresa de email [email protected] până la data de 3 aprilie 2023 inclusiv.

Procedura de selecţie se va desfăşura după următorul calendar orientativ:
* verificarea, de către Comisia de selecţie, a îndeplinirii de către candidaţii înscrişi a condiţiilor de participare la interviu – 5 aprilie;
* afişarea listei candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la interviu – 7 aprilie;
* interviul în faţa Comisiei de selecţie – 10 aprilie, ora 10,00 şi 11 aprilie, ora 16,00;
* afişarea rezultatelor selecţiei – 12 aprilie, ora 16,00;
* transmiterea listei candidaţilor pentru funcţia de procuror european delegat procurorului-şef european – 12 aprilie.

Interviul se va desfăşura la sediul Ministerului Justiţiei şi se va transmite în direct, audio-video, pe pagina de internet a MJ. Interviul va avea loc în limba română,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on