Ministrul Agriculturii vă transmite: Nu vă mai plângeți, prețurile au crescut peste tot. Nu este în România cea mai scumpă hrană din UE!

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că în România nu este cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană (UE) și că poate dovedi acest lucru, și admite că prețurile au crescut peste tot în țările UE.

“Prețurile au crescut peste tot în Uniunea Europeană și la noi au crescut, este o realitate, dar nu este în România cea mai scumpă hrană din Uniunea Europeană. Dacă nu credeți, să îmi dați posibilitatea să vă arăt prețurile din țările unde eu am fost și pe care le-am fotografiat ca să fac o comparație”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, potrivit Agerpres.

CITEȘTE ȘI România, cea mai mică producție de porumb din ultimii 15 ani

Întrebat cum explică prețul carcasei de porc din România de 220 de euro, față de media din UE de 208 euro, Daea a răspuns că nu a văzut carne de porc mai ieftină ca în România.

“Am această preocupare de a cunoaște exact despre ce este vorba în fiecare loc și a mă interesa cum pot face eu în țară cât mai mult și cât mai bine. Am fost în UE și mă duc iarăși săptămâna viitoare și în fiecare țară atunci când ajung mă duc în unitățile comerciale. Nu am văzut nicăieri o carne mai ieftină decât în România, în țările în care am fost”, a susținut el.

Daea a afirmat că sunt magazine în România, în București și în țară, unde jambonul de porc este la 18 lei/kg, iar cotletul 19 lei/kg, dar recunoaște că prețurile au crescut în ultima perioadă din cauza influențelor de piață și a celor externe.

“De ce au crescut aceste prețuri? Sunt legate de trei mari factori. Primul este oferta de piață. Noi am avut și avem o problemă cu pesta porcină africană și,

 » Aflați mai multe informații aici.