Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la CE Oltenia și cere demisii după tragedia de la cariera din Gorj

Marti, 17 Ianuarie 2023, ora 23:52

422 citiri

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că va trimite Corpul de Control al Ministerului Energiei pentru a face verificări la Complexul Energetic Oltenia, după accidentul de la cariera Jilţ Sud, soldat cu moartea a trei oameni.

El cere demisia directorului sucursalei miniere, a şefului exploatării miniere şi a şefului carierei Jilţ Sud. ”Mie mi se pare normal ca cei care răspund de acest lucru, de minerit, să-şi piardă funcţiile, deci acest lucru este normal, nu aştept raportul Corpului de Control pentru acest lucru, vreau ca mâine acest lucru să se întâmple”, subliniază el.

Prezent, marţi seară, în judeţul Gorj, unde s-a întâlnit cu autorităţile, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că zece dintre minerii răniţi în accidentul produs la cariera Jilţ Sud şi care au fost internaţi la trei spitale sunt în stare stabilă. Prima oprire a ministrului a fost la cariera Jilţ Sud, apoi a discutat cu şefii din Complexul Energetic Oltenia.

Popescu a transmis condoleanţe familiilor celor trei mineri decedaţi. ”Am vorbit deja cu şeful Corpului de Control al Ministerului Energiei şi mâine o echipă formată din trei va veni la Complexul Energetic Oltenia pentru evaluarea stadiului securităţii în muncă, pentru a vedea dacă s-au respectat planurile. Este o anchetă administrativă pe care noi dorim să o facem în paralel cu ancheta pe care Parchetul o face împreună ci IMM-ul, cu Poliţia”, a declarat el.

El a cerut demisiile directorului sucursalei miniere, a şefului Exploatării miniere şi a şefului carierei Jilţ Sud.

”Asemenea tragedii nu trebuie să se mai repete şi cei care sunt responsabili trebuie să-şi ia toate măsurile în aşa fel încât o tragedie de acest fel să nu se mai repete niciunde. Fac un apel public la cei care răspund de securitatea în muncă în toate industriile din România să verifice,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on