Ministrul Finanțelor nu crede într-o criză financiară în 2023: Vor fi presiuni recesioniste

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, la Prima TV, că în 2023 nu va fi criză financiară, precizând că vor fi presiuni pentru că datoriile statelor au crescut și pentru că masa monetară mondială este foarte mare, menționând că se vor înregistra presiuni recesioniste.

Adrian Câciu a fost întrebat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic, dacă anul viitor vine criza financiară, scrie News.ro.

“Criza financiară nu va fi în 2023. Există presiuni recesioniste. Trebuie să înțelegem că lumea a tot acumulat probleme structurale din 2010. Practic nu și-a rezolvat criza din 2010 omenirea, a pansat-o. Adică problemele structurale în ceea ce privește lanțurile de aprovizionare, în ceea ce privește creșterea economică, care a fost una foarte lentă, mai ales pe Europa, disparitățile de dezvoltare, ele nu s-au rezolvat până la apariția pandemiei, după care a venit pandemia. Trebuie rezolvată această criză pandemică, criza sanitară, care înseamnă costuri, după care au venit criza referitoare la energie sau a prețurilor la energie. (…) Nu va fi criză financiară, dar presiuni sunt pentru că, pe de o parte, datoriile au crescut, ale statelor, pe de altă parte, cum am spus, masa monetară mondială este foarte, foarte mare și atunci ai această inflație și trebuie să vii cu măsuri să le spunem așa, de corectare a masei monetare mondiale, deci o să fie presiuni recesioniste”, a explicat ministrul Finanțelor.

CITEȘTE ȘI Presa austriacă: Coaliția guvernamentală de la Viena este în criză din cauza veto-ului față de aderarea României la Schengen. Verzii sunt furioși pe conservatori

El a mai fost întrebat dacă românii vor trăi mai bine sau mai rău anul viitor.

“Eu cred că ceea ce va fi efortul nostru va fi să fie mai bine decât în 2022. Ăsta e un efort,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on