Ministrul german al Apărării, criticat după un discurs despre războiul din Ucraina cu focurile de artificii în fundal ⋆ Universul.net

Sursa: https://www.bmvg.de/

Ministrul german al apărării Christine Lambrecht este vizată luni de apeluri la a-şi prezenta demisia după un discurs de Anul Nou în care vorbeşte despre războiul din Ucraina în timp ce în fundal se aud focuri de artificii, relatează DPA, citată de Agerpres.ro.

„Discursul despre război cu artificiile din noaptea de Anul Nou în fundal nu face decât să încoroneze seria ei de momente jenante”, a postat pe Twitter parlamentarul Serap Güler.

Fiecare minut în care cancelarul Olaf Scholz o păstrează pe Christine Lambrecht în cabinetul său provoacă noi pagube reputaţiei internaţionale a ţării, a adăugat Serap Guler, o specialistă în apărare membră a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), în opoziţie.

„Cine ar trebui să ne mai ia în serios?”, a scris ea.

Lambrecht a postat duminică pe un cont privat de Instagram un video în care face bilanţul anului 2022.

Referirile „la războiul dezlănţuit din mijlocul Europei” şi mulţumirile adresate lucrătorilor de urgenţă au fost uneori dificil de auzit din cauză focurilor de artificii puternice din apropiere, notează DPA.

Întreruperi de curent și căldură în Kiev, în urma atacurilor cu drone din timpul nopţii

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on