Ministrul german de Finanțe avertizează că „va veni o criză economică severă”: Vor fi trei până la patru, poate cinci ani de penurie

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministrul de Finanțe al Germaniei trage un semnal de alarmă, spunând că o criză ar putea avea doar câteva luni sau chiar săptămâni înainte

Ministrul german de Finanțe Christian Lindner (FDP) s-a alăturat vocilor care avertizează asupra unei crize economice severe care urmează să vină Germania, spunând că acest „pericol” se datorează „creșterii puternice a prețurilor la energie, problemelor lanțului de aprovizionare și inflației.”

Lindner a făcut predicția în cadrul emisiunii politice „Heute Journal” din Germania ZDF, duminică seara, spunând că deja „în câteva săptămâni sau luni”, conform politicianului, Germania „ar putea avea o situație foarte îngrijorătoare”. El a prognozat „trei până la patru, poate cinci ani de penurie”.

Ministrul a spus că guvernul german trebuie să formuleze un răspuns la această criză: „În această situație, nu trebuie să fim pretențioși”. 

Acesta a adăugat că este necesar să vorbim despre toate opțiunile, inclusiv despre timpii de funcționare prelungiți pentru cele trei centrale nucleare care sunt încă în funcțiune în Germania.

Din cauza lipsei livrărilor de gaze din Rusia, partidul lui Lindner, Democrații Liberi (FDP), cere ca cele trei centrale nucleare germane încă în funcțiune să fie măcar verificate din nou. SPD și Verzii, pe de altă parte, vor să elimine complet energia nucleară până la sfârșitul anului, așa cum a fost planificat anterior de marea coaliție. Cele trei reactoare rămase ar trebui să fie în sfârșit offline până la sfârșitul lunii decembrie, așa cum prevede Legea privind energia atomică.

Guvernul Germaniei caută soluții pentru a evita criza anul acesta

Avertismentele privind falimentele care se profilează și o creștere masivă a prețurilor la gaze în următoarele luni le determină pe cele trei partide din guvernul de stânga să caute o soluție pentru a evita o criză până la iarnă.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on