Ministrul Lucian Bode se arată curajos în faţa moţiunii de cenzură anunţaţă împotriva sa

Ministrul Lucian Bode a declarat, întrebat dacă va demisiona din funcţie, în contextul în care opoziţia a anunţat depunerea unei moţiuni simple împotriva sa în Parlament, că nu este prima moţiune şi că abia aşteaptă să prezinte activitatea Ministerului Afacerilor Interne.„Nu este prima moţiune. Din nou, abia aştept să prezint opiniei publice tot ceea ce a făcut Ministerul afacerilor Interne pentru ca această decizie să ajungă la vot, pe masa consiliului JAI, unde, votul este unul politic, dacă vreţi, foarte pe scurt, ştiţi foarte bine că de 11 ani: Guvernul României, Ministerul Afacerilor Interne investeşte şi a investit peste un miliard de euro în dotări, în echipamente, în tehnologii noi. A pregătit peste 60.000 de specialişti la centrul nostru de pregătire de la Buzău, Centrul de Pregătire Schengen. A primit vizita de evaluare voluntară a 25 de specialişti în perioada 9-12 octombrie anul acesta. A primit vizita de evaluare a specialiştilor din Olanda. Toate aceste evaluări au ieşit impecabile şi comunicarea Comisiei a fost foarte clară: România respectă toate condiţionalităţile tehnice impuse de Schengen, mai mult, am fost dat exemple de bune practici, aşa dar, structurile MAI şi-au făcut datoria şi dacă am fost, ieri, în postura de a se lua o decizie favorabilă pentru România, am fost şi datorită profesionalismului angajaţilor MAI”, a afirmat vineri Lucian Bode.

USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic Orban.

Liderul USR Cătălin Drulă a adăugat că sunt multiple motive pentru ca Lucian Bode să plece de la conducerea MAI.

„Are nenumărate motive pentru a pleca din funcţie, de la plagiat la licitaţii aranjate. Dar cel mai grav este dosarul Schengen, cu o afectare incalculabilă a viitorului economic al României.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on