Ministrul Romaşcanu nu vede nici o problemă că fostul designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă a ajuns şef la ICR Istanbul

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu a comentat, în emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, numirea fostului designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă pe un post la Institutul Cultural Român de la Istanbul, dar şi decizia şefei ICR de la Londra de a închiria, din bani publici, un apartament, deşi avea un apartament de serviciu.

Nausica Mircea, fost designer vestimentar al Vioricăi Dăncilă, actual sef al ICR Instanbul
Întrebat sâmbătă, în emisiunea Insider Politic, cum se simte, ca cetăţean, când aude că Guvernul l-a numit referent la Institutul Cultural Român (ICR) pe fostul designer al Vioricăi Dăncilă, ministrul Culturii spune că activitatea oficialului ICR nu ar trebui să fie afectată de faptul că a creat ţinute pentru fostul premier PSD. 

„Noi am avut o preşedintă la ICR destul de bună la vremea ei”

„Noi am avut o preşedintă la ICR destul de bună la vremea ei, care a fost tot creatoare de modă, producătoare de ii, o foarte bună profesoară la Universitate şi a fost preşedinta ICR-ului. Nu-i ştiu foarte bine activitatea doamnei, ştiu că a fost şefa Centrului Cultural de la Focşani. Că întâmplător a îmbrăcat-o pe doamna Dăncilă, care nu se bucură de cea mai bună imagine, nu trebuie, cred eu, să-i afecteze performanţele. Eu sper să facă treabă bună”, a declarat Lucian Romaşcanu la Priva Tv, sâmbătă.

Ministrul a mai afirmat, întrebat despre faptul că şefa ICR Londra, Catinca Nistor a închiriat din bani publici un apartament, refuzându-l pe cel de serviciu, că nu cunoaşte situaţia locativă a detaşaţilor ICR de la Londra, pentru că nu a fost acolo. 

„Ea nu s-a mutat în acel apartament sunând la o agenţie imobiliară şi făcând contracte. Cineva trebuie să fi ştiut de acest lucru, de ce s-a acceptat acest lucru?

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on