Ministrul Turismului, despre prețurile piperate de Sărbători: Asta ne-am dorit, asta avem. Un român de rând nu-și poate permite PROFIT NEWS TV

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, consideră că „un român de rând” nu-și poate permite prețurile actuale la pachetele de Sărbători, cu 15% mai mari comparativ cu anul trecut și ajungând chiar și la 7.000 de lei/persoană la un hotel de 4 stele, similare cu cele din orașe precum Paris sau Viena.

„Funcționează cererea și oferta. Asta ne-am dorit, asta avem. E clar că un român obișnuit, de rând, nu-și poate permite așa ceva. Dar atâta vreme cât hotelurile au rezervări în proporție de 100%, eu zic că pentru industria turismului este un lucru foarte bun. E mai puțin bun faptul că nu orice roman poate să-și permită așa ceva”, spune, la PROFIT NEWS TV, ministrul Cadariu.

CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului: Venim anul viitor cu o reducere de personal de minimum 10%. Avem multe plecări la agenții, nu s-a prezentat nimeni la concurs. Majorări salariale blocate

El adaugă că prețuri piperate se regăsesc și în alte destinații turistice din România, precum în regiunea Bucovinei, nu doar în Poiana Brașov. 

„Mi-e greu să cred că un român plătește 7.000 de lei pentru o singură persoană și merge de 10 ani de zile și nu are condiții să meargă acolo. N-ar mai merge. Prețul trebuie să reflecte calitatea serviciilor. Și presupun că un turist care merge de 10-15 ani în aceeași locație, unde sunt prețurile cele mai mari se uită la calitatea serviciilor și nu ar accepta astfel de prețuri fără a fi însoțite de calitate”, mai spune ministrul.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on