Ministrul Turismului și ajutorul de stat: Deocamdată ZERO bani. Solicitările firmelor sunt exagerate PROFIT NEWS TV

scris astăzi, 21:00

Agenții economici solicită Ministerului Antreprenoriatului și Turismului ajutor de stat în valoare totală de 1,74 miliarde de euro, despre care ministrul de resort, Constantin – Daniel Cadariu, apreciază că este o cerință „exagerată”. Ministerul nu are deocamdată bani.

„În ceea ce privește eventuala vină a ministerului, din perspectiva noastră nu există. Cu privire la HoReCa 2, ministerul nostru și-a asumat un angajament, mă refer la cel care se bazează acum pe cadrul temporar Ucraina, nu mai discut de HoReCa 2 pe cadrul temporar COVID. Ne-am angajat ca până la 30 septembrie să formulăm o schemă de minimis, am făcut lucrurile acestea.

De aici încolo ne trebuie alocare bugetară și nu mai depinde de noi. Ne trebuie și o instituție care să ne pune la dispoziție o aplicație. Vor fi mii de solicitări. Avem promisiunea că vom fi ajutați din nou de către colegii de la STS. Cu finanțarea rămâne de văzut. Solicitările din partea industriei au fost imense”, spune, la PROFIT NEWS TV, Daniel Cadariu.

În cadrul schemei de ajutor de stat HoReCa 1 au fost solicitată la vremea respectivă suma de aproximativ 4 miliarde de lei, din care s-au acordat 2,5 miliarde de lei și s-au plătit la începutul anului 2,1 miliarde de lei către circa 8.300 de beneficiari.

„Acum însă …solicitările domniilor lor sunt extrem de mari. Am primit două astfel de memorandumuri din partea a două asociații patronale. Una în valoare de 750 milioane de euro și alta în valoare de 990 milioane de euro. Sunt foarte mari.

Noi, când am formulat cerințele către Ministerul de Finanțe pentru bugetul pentru 2023,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on