Mitropolitul Moldovei, mesaj pentru pelerinii de la Sfânta Parascheva: Rugăciunea noastră cuprinde şi strădania ostenitorilor din spitale ⋆ Universul.net

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, afirmă în cuvântul său adresat pelerinilor care vin în aceste zile la Iaşi că rugăciunea către Sfânta Parascheva cuprinde suferinţa bolnavilor din întreaga lume, dar şi strădania cadrelor medicale din spitale.

ÎPS Teofan a adresat sâmbătă un mesaj pelerinilor care ajung la Iaşi pentru a se închina la moaştele sfintei Cuvioasei Parascheva, înaltul prelat afirmând că anul acesta credincioşii vin la catedrala ieşeană şi pentru a-i mărturisi Sfintei Parascheva îngrijorarea cu privire la sănătatea lor şi a celor dragi.

Se împlinesc anul acesta 380 de ani de la aducerea la Iaşi a binecuvântatelor moaşte ale Sfintei Parascheva. Cuvioasa noastră dragă şi sfântă ne-a ocrotit în suferinţă, ne-a mângâiat în durere, ne-a dăruit nenumărate bucurii adânci. Anul acesta, pelerinii vin la Iaşi şi pentru a-i mărturisi Sfintei Parascheva îngrijorarea lor cu privire la sănătatea proprie şi a celor dragi şi, pe căi neînţelese uneori de mintea noastră, Cuvioasa oferă răspuns, dăruieşte încredere şi binecuvintează. Rugăciunea noastră către Sfânta Parascheva cuprinde şi suferinţa celor bolnavi din întreaga lume precum şi strădania ostenitorilor din spitale”, se arată în mesajul mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, adresat pelerinilor.

Declarația vine pe fondul a numeroase critici care susțin că permisiunea de a săruta racla cu moaște va crește incidența infectărilor cu COVID, în condițiile în care măsura igienizării cu spirt, o dată la 10 minute, nu este considerată suficientă de către specialiști pentru a preveni infectarea.

Până sâmbătă la prânz s-au închinat la racla cu sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva aşezată într-un baldachin în curtea catedralei din Iaşi peste 12.000 de pelerini, iar la rândul format în jurul Catedralei Mitropolitane aşteaptă 1.500 de persoane.

Incidenţa în municipiul Iaşi este de 8,55 la mie,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on