Moldova cere liderilor mondiali ajutor pentru victoria Ucrainei în războiul declanșat de Putin

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 20:00

491 citiri

Autoritățile de la Chișinău deplâng consecințele tragediei aviatice de la Kiev, în urma căreia au murit ministrul de Interne al Ucrainei, unii colegi, civili, inclusiv copii. În total 18 oameni și-au pierdut viața.

„Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către cei care i-au pierdut pe cei dragi și către echipa Ministerului ucrainean de Interne, ai cărui conducători au murit în accident”, a scris președinta Maia Sandu pe Twitter.

Elicopterul aparținea Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei. În timp ce reprezentanții poliției și cei ai Forțelor Aeriene din Ucraina susțin că este prematur pentru a vorbi despre cauzele preliminare ale prăbușirii elicopterului, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski a ordonat Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) să investigheze și să afle toate circumstanțele catastrofei aviatice de la Brovarî.

Dacă n-ar fi fost războiul, această tragedie nu s-ar fi întâmplat

„Informația dispariției conducerii MAI a Ucrainei în tragicul accident de elicopter, produs în această dimineață, a marcat profund angajații sistemului afacerilor interne din Republica Moldova”, se arată într-un mesaj al MAI din Moldova. MAI al Republicii Moldova încurajează sistemul afacerilor interne ucrainean să continue lupta de rezistență și de apărare a patriei, „în onoarea celor dispăruți, care au făcut ca țara lor să reziste în fața războiului, chiar prin sacrificiul suprem”. (…) „Stimați colegi, vă asigurăm că vom fi întotdeauna partenerii voștri și la bine și la greu. Dacă n-ar fi fost războiul, această tragedie nu s-ar fi întâmplat”, a scris pe Facebook ministrul moldovean de Interne, Ana Revenco.

În numele Guvernului Republicii Moldova, condoleanțe poporului ucrainean a transmis și premierul moldovean Natalia Gavrilița. „Sunt cu gândul la familiile îndoliate. (…) Transmit condoleanțe conducerii ucrainene și poporului ucrainean pentru această pierdere”,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on