Momentul în care un jandarm este lovit cu pumnul în față de unul dintre participanții la tradiționala bătaie de la Ruginoasa VIDEO

Vineri, 31 Decembrie 2021, ora 12:03

557 citiri

Un jandarm a fost lovit cu pumnul în zona feţei de un participant la tradiţionala bătaie de la Ruginoasa, judeţul Iaşi. Acesta a fost dus la spital.

Agresorul a încercat să fugă, dar a fost prins de forţele de ordine şi dus la audieri. Cele două cete de tineri s-au îmbrâncit cu jandarmii, fiind nemulţumiţi că nu sunt lăsaţi să se bată.

“Un jandarm care făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Ruginoasa, satul Bugioaia Vale, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forţele de ordine şi condus la sediul Secţiei de Poliţie Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.

Momentul în care jandarmul a fost agresat

Jandarmul a primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar apoi a fost transportat la spitalul din Paşcani.

Potrivit Jandarmeriei, nu s-au înregistrat alte incidente la Ruginoasa.

În ultima zi a anului, două cete de tineri, Vălenii şi Delenii, participă la tradiţionala bătaie de la Ruginoasa, confruntarea având loc în centrul localităţii.

În cursul dimineţii, tinerii au îmbrăcat costumele, s-au înarmat cu bâte, iar apoi au ieşit pe stradă pentru a se confrunta.

Poliţiştii şi jandarmii aflaţi la faţa locului nu i-au lăsat să se apropie unii de alţii, astfel că bătaia nu a mai avut loc. Au existat îmbrânceli între forţele de ordine şi tinerii din cele două cete, aceştia din urmă forţând cordonul de jandarmi.

“Susţinem păstrarea obiceiurilor tradiţionale, dar nu vom permite manifestări care să pună în pericol siguranţa participanţilor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on