Muzeul Luvru limitează numărul zilnic de vizitatori

scris ieri, 17:34

Luvru din Paris, cel mai frecventat muzeu din lume, va limita la 30.000 numărul zilnic de vizitatori, cu scopul de ”a facilita o vizită confortabilă și pentru a asigura condiții optime de lucru pentru personalul muzeului”, potrivit unui comunicat al instituției. 

Înainte de pandemie, Luvru putea primi până la 45.000 de vizitatori în fiecare zi, relatează News.ro. Când a fost redeschis după lockdown, în iulie 2020, nu a limitat oficial capacitatea. 

CITEȘTE ȘI Kraken, subvarianta XBB.1.5 de coronavirus, se răspândește mai rapid decât Omicron

Muzeul a decis să-și limiteze vizitele zilnice în iunie 2022, la scurt timp după anunțul că Laurence des Cars va fi următorul președinte-director, dar înainte ca ea să preia oficial conducerea, la 1 septembrie.

Muzeul Luvru a anunțat schimbarea oficială a numărului de vizitatori zilnici odată cu prezentarea cifrelor sale oficiale pentru 2022. Anul trecut, a primit 7,8 milioane de vizitatori, în creștere cu 120% față de cifrele din 2021, dar încă în scădere cu 19% față de vârful său de 9,6 milioane în 2019.

CITEȘTE ȘI După semnalul Profit.ro, RA-APPS și-a reevaluat operele de artă la peste 6,5 milioane euro. În vechiul inventar, un tablou de Luchian valora doar 200 lei. Experții au găsit și un fals. În vila lui Iohannis nu au putut intra

Din cei 7,8 milioane care au vizitat Luvru în 2022, 30% au fost francezi și 70% au fost străini, vizitatorii din SUA reprezentând 18%. Vizitatorii din Asia „au fost practic absenți, în ciuda unei mici creșteri la sfârșitul anului”, potrivit raportului.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on