Nestor – Un start-up fondat de doi români în SUA a primit o finanțare de 2 milioane dolari

scris astăzi, 21:17

Doi IT-iști români, cu doctorate obținute la Iași, au relizat o platformă software de resurse umane care ajută firmele să-și păstreze angajații, iar acum au obținut acum o finanțare de capital de risc de 2 milioane de dolari de la investitori străini și români.

Raluca Apostol și Bogdan Apostol au făcut facultatea la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi de la Iași și acolo și-au luat licența, masteratul și doctoratul în informatică. Au lucrat o perioadă în România, unde au dezvoltat business-uri proprii, iar apoi s-au dus în Statele Unite, în Silicon Valley. Aici au lansat, în anul 2018, startup-ul Nestor, care are sediul la San Francisco, arată StartUPCafe.

CITEȘTE ȘI MedLife – obligații la Concurență pentru a fi lăsată să preia cel mai mare spital privat din Argeș. Anterior, Regina Maria a admis eșecul propriei tranzacții

Startup-ul Nastor a anunțat atragerea unei runde de investiții de 2 milioane de dolari, în schimbul unor participații în afacere. Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiții bulgăresc Eleven Ventures, cu participarea fondului românesc Underline Ventures si a mai multor angel investors din San Francisco.

Nestor spune că va folosi banii pentru a dezvolta echipele de vânzări și customer success, dar și pentru a-și accelera expansiunea în segmentul enterprise pe piețele din SUA și America Latină. Firma va investi în continuare în inovație la nivelul produsului și intenționează să lanseze un modul inteligent pentru planificarea carierei, modul cu ajutorul căruia angajații „vor putea explora cu ușurință care sunt direcțiile alternative pe care le pot urma în carieră și care sunt skill-urile și competențele pe care ar trebui să le dezvolte în perioada următoare”.

 Recent, Andreea Baciu – Chief Culture Officer al UiPath – a devenit advisor al Nestor.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on