Noi detalii despre alunecările de teren teribile de pe Insula italiană Ischia

Aproximativ zece persoane erau căutate în continuare duminică pe Insula italiană Ischia, în urma unei alunecări de teren – care s-a soldat cu cel puţin o moartă -,o catastrofă naturală pe tema căreia urma să aibă loc duminică o reuniune a Guvernul italian, relatează AFP.Un val de noroi şi lucruri antrenate, provocat de ploi puternice, a devastat sâmbătă orăşelul Casamicciola Terme, în nordul Italiei, situat în largul Napoli. Corpul unei femei a fost găsit de către salvatori, a anunţat prefectul Napoli, Claudio Palomba.

Femeia a fost identificată şi era în vârstă de 31 de ani, potrivit agenţiei Agi. Presa italiană evocă, pe de altă parte, 13 răniţi. Unele dintre persoanele date dispărute iniţial au fost găsite tefere, inclusiv o familie cu un nou-născut, a precizat prefectul.

Însă nu existau veşti de la zece persoane, potrivit lui Palomba. ”Ne temem că există şi alte victime, dar până în prezent nunmărul (victimelor) este de o (persoană) decedată”, declarat AFP un purtător de cuvânt a pompierilor, Luca Cari.

Operaţiunile de căutare au fost complicate de o ploaie persistentă şi de rafale puternice de vânt, care au întârziat, de asemenea, trimiterea unor întăriri de pe continent cu feribotul. Ministrul italian de Interne Matteo Piantedosi a anunţat că mai multe persoane au fost blocate în noroi şi a evocat o situaţie ”foarte gravă”.

GAFĂ GUVERNAMENTALĂ

Gestionarea catastrofei a condus la un eşec guvernamental. Piantedosi a dezminţăit declaraţii ale colegului său, vicepremierul Matteo Salvini, ministrul Infrastructurii, care a anunţat un bilanţ de opt morţi. ”Pentru moment nu este confirmat niciun deces”, a declarat Piantedosi, înainte de anunţarea decesului tinerei în vârstă de 30 de ani, subliniind că situaţia se poate schimbna.

Alunecarea de teren a antrenat torente de noroi pe străzi, care au culcat la pământ copaci şi au luat la vale şi avariat maşini,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on