Noi informații despre accidentul mortal din Pasajul Unirii. Avocatul turiștilor greci: „Unele dintre părţile vătămate mi-au cerut să le reprezint împotriva autorităţilor române”

Avocatul Alecsandru Mateescu, care îl reprezintă pe şoferul grec al autocarului implicat într-un accident produs în 23 decembrie 2022 la intrarea în Pasajul Unirii din Bucureşti, afirmă că are informaţii „destul de certe” conform cărora unii dintre pasagerii răniţi în acel accident ar urma să înainteze acţiuni în urma vătămărilor suferite.

„Cu siguranţă vor să acţioneze, ei consideră, în principal, că statul român, prin reprezentanţii lui care au avut mandatul de administrare, de gestionare a unui asemenea pasaj, în zona aceasta a circulaţiei rutiere, trebuiau să se comporte altfel”, spune avocatul.

„Nu am date despre acţiunile intentate, eventual, de către părţile vătămate.(…) Aceste acţiuni – eu am avut chiar solicitări să le formulez dar aş fi intrat într-un conflict de interese – se bazează pe anumite documente, după caz. Spre exemplu, în cazul ăsta, al vătămării corporale, sau în cazul familiei persoanei decedate, se bazează pe acte medicale. Iar astea vor trebui înaintate către autorităţile române. Ei au fost îndrumaţi, Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti i-a informat amplu în cadrul unei întâlniri care a avut loc chiar în ziua accidentului, la un hotel, le-a răspuns tuturor întrebărilor, le-a spus ce căi sunt posibile, în ce modalitate se poate realiza, le-a comunicat şi varianta electronică a depunerii. A fost prezentă şi doamna ambasador Sofia Grammata care s-a declarat dispusă să primească şi să redirecţioneze aceste plângeri care vor fi şi vor exista.

Cu siguranţă vor să acţioneze, ei consideră, în principal, că statul român, prin reprezentanţii lui care au avut mandatul de administrare, de gestionare a unui asemenea pasaj, în zona aceasta a circulaţiei rutiere, trebuiau să se comporte altfel”, a declarat, joi, avocatul Alecsandru Mateescu pentru News.ro.

Acesta menţionează că este „destul de cert” că acţiunile din partea victimelor vor exista, iar cei care l-au contactat pentru a-i reprezenta „nu considerau că avem un conflict de interese dat fiind faptul că,

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on