Noua categorie de mașini care poate circula cu girofar în România. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 13:13

0 citiri

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 ianuarie, propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 32 alin. (2) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul includerii autovehiculelor aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Proiectul de lege a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor în data de 7 decembrie.

”Salvamont România a salvat 65.000 de vieţi în ultimii 10 ani. Cunosc din experienţa directă, de fost cadru Salvaspeo, dificultăţile cu care se confruntă în trafic salvatorii montani. Prin votul de astăzi, prin care permitem autovehiculelor Salvamont şi Salvaspeo să utilizeze semnalele speciale de avertizare luminoasă, îi ajutăm de fapt pe românii ale căror vieţi sunt în pericol pe munte”, declara atunci deputatul USR Viorel Băltăreţu.

Citește și:

Un tânăr practicant de motocross a fost grav rănit luni, 2 ianuarie, în zona Piatra Craivii, după ce s-a răsturnat cu motocicleta de teren, acesta fiind evacuat din zona greu accesibilă de…

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. informează că, în perioada 3 – 5 ianuarie, vor fi executate lucrări de reabilitare a trecerilor la nivel cu calea ferată situate pe linia…

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on