Nutriţioniştii britanici nu recomandă angajaţilor să aducă dulciuri pentru colegi la birou

Experţi în sănătate de la Universitatea Oxford spun că angajaţii nu ar trebui să aducă dulciuri la birou, pentru a evita tentaţia, scrie BBC. Potrivit NHS, Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie, majoritatea adulţilor din Anglia sunt supraponderali.

Susan Jebb, preşedinta Agenţiei pentru Standarde Alimentare din Regatul Unit şi profesor de dietă la Oxford, a comparat prăjiturile aduse de colegi la birou cu fumatul pasiv.

Ea a spus: „Dacă nimeni nu aduce prăjituri la birou, nu voi mânca dulciuri”.

La BBC, medicul generalist Helen Wall a spus că oamenii trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru propria sănătate. Medicul de familie, care practică în Bolton, a subliniat: „Dacă cineva are o prăjitură lângă tine, nu trebuie să o mănânci, nu-i aşa”.

Profesorul Jebb, de asemenea, a susţinut că a mânca prăjituri este o alegere, dar colegii s-ar putea ajuta reciproc prin a refuza un astfel de răsfăţ.

Ea a spus: „Tuturor ne place să credem că suntem oameni raţionali, inteligenţi, educaţi, care fac alegeri informate tot timpul şi subestimăm impactul celor din jur”.

„Dacă nimeni nu aducea prăjituri la birou, nu aş mânca prăjituri în timpul zilei. Dar pentru că oamenii aduc prăjituri, eu le mănânc. Acum, am făcut o alegere, dar oamenii aleg şi să meargă într-un pub plin de fum de ţigară”.

„În cazul fumatului, ne-am obişnuit că unii oameni fac un efort de a ieşi afară, însă şi noi trebuie să le asigurăm un mediu plăcut. Dar nu e valabil şi în privinţa mâncării”.

În multe locuri de muncă, prăjiturile, dulciurile, biscuiţii aduşi din vacanţă sau dintr-o vacanţă pot provoca tentaţii în rândul colegilor.

Rar se întâmplă ca în unele locuri să primeşti fructe în loc de dulciuri.

Dr.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on