O altă lucrare a lui Banksy vândută pentru 3,1 milioane de lire sterline

Un alt Banksy în licitație, un diptic (tablou alcătuit din două piese) al “Girl with Balloon”, a fost vândut vineri pentru 3,1 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro), la Christie’s Londra, a doua zi după recordul întregistrat de britanic cu lucrarea distrusă în urmă cu trei ani.

Realizată în 2005, pânza în două părți, ce reprezintă o fetiță care ține în mână un balon roșu în formă de inimă pe fond alb, a fost estimată între 2,9 și 4,1 milioane de euro.

Joi seară, o altă versiune a acestei lucrări, care a fost distrusă parțial acum trei ani, a fost adjudecată la 21,8 milioane de euro. Această sumă depășește precedentul record pentru un Banksy, atins în martie cu “Game Changer”, o pânză dedicată îngrijitorilor în perioada pandemiei de coronavirus, care a fost vândută pentru 19,5 milioane de euro în beneficiul serviciului de sănătate britanic.

În octombrie 2018, “Girl with Balloon”, redenumită “Love is in the Bin”, a fost parțial distrusă imediat după adjudecare. Un mecanism ascuns în rama tabloului a tăiat jumătatea inferioară a pânzei.

Banksy a vrut prin acest gest să denunțe “comercializarea” artei. În trei ani, prețul lucrării distruse a crescut de aproape 18 ori.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on