O companie din Austria va primi peste 300 de milioane de lei pentru modernizarea a 5 căi de rulare ale Aeroportului Otopeni

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 19:18

996 citiri

O companie din Austria, prezentă deja și pe importante șantiere de autostrăzi și căi ferate din România, va moderniza 5 din cele 11 căi de rulare ale Aeroportului Otopeni și va extinde platformele pentru parcarea aeronavelor.

Contractul, în valoare de peste 300 de milioane de lei, a fost semnat astăzi în Capitală și este cel mai mare contract de investiții din ultimii 10 ani, a transmis Compania “Aeroporturi București”.

Căile de rulare sunt vechi și au nevoie de reparații și lucrări de modernizare, estimate la o durată de doi ani, iar prin creșterea spațiului pentru parcarea aeronavelor se va reduce timpul de procesare, în paralel cu ridicarea restricțiilor pentru operarea aeronavelor cu capacitate mare, de tip Airbus A350 și Boeing 787.

Același constructor austriac a finalizat la termen, în 2021, reabilitarea pistei 2 a Aeroportului Otopeni și va deschide săptămâna viitoare primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Pitești, cu 5 luni înainte de termen.

“Marţi, 6 decembrie 2022, CNAB a semnat contractul de “Sistematizare a suprafeţei de mişcare a AIHCB în vederea creşterii capacităţii operaţionale şi asigurării conformării cu prevederile Reg UE. 139/2014 – Etapa I”. Investiţia vizează lucrări de amploare la mai multe căi de rulare a aeronavelor: November, Papa, Victor, Whiskey, Charlie, precum şi la Platforma nr. 2 – la amplasamentul existent şi extindere până la calea de rulare Delta. Lucrările vor creşte capacitatea operaţională a Aeroportului Henri Coandă, pentru optimizarea condiţiilor de operare a aeronavelor pe căile de rulare, precum şi pentru majorarea numărului de poziţii de parcare”, se arată într-un comunicat al CNAB.

Contractul, adjudecat de SC Porr Construct, în valoare de 307,968 milioane lei, fără TVA, prevede servicii proiectare şi asistenţă în valoare de 18,227 milioane lei şi lucrări propriu-zise de execuţie în valoare de 289,741 milioane lei.

 » Aflați mai multe informații aici.

Posted on